Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Kerti padok

|

Bármikor jól jöhet kertünkben egy olyan eszköz, amin meg tudunk pihenni, baráti, családi összejövetelek kelléke lehet. Kertünkben a nekünk tetsző módon lehelyezhetjük, esetleg több bútorral kombinálva, de önállóan is tökéletesen mutatnak.

Számos változata létezik ezeknek a padoknak, az anyagukat tekintve készülhetnek fából, fémből vagy akár műanyagból is.

 

Fából készült kerti padok:

Változatuk lehet sokféle, lécekből, deszkákból, rönkökből, az olyan fafajtáktól kezdve mint az akác vagy fenyő, nyárfa. Minél keményebb fajta fát választunk annál tartósabb végeredményt fogunk kapni, amit sokáig élvezhetünk.

Nagy előnyük a fa kerti padoknak, hogy tökéletesen bele tudnak illeszkedni bármely kertbe természetes anyaguknak köszönhetően, ezért is kedvelik sokan őket.

Hátrányuk ezeknek a padoknak, hogy viszonylag nagy odafigyelést igényelnek, különböző ápoló szerekkel kell kezelnünk őket, gombásodás és penészedést gátló kencékkel. Amennyiben gyakran éri őket víz, akkor ezek a rétegek fel tudnak ázni. Bizonyos idő elteltével ezek a lazúrok felszakadoznak, ilyenkor a fát fel kell csiszolni és újra átkenni. Alapozónak a lenolaj a leggyakrabban ajánlott.

Leggyakrabban családi házaknál találkozhatunk ezzel a változattal, de előszeretettel használják parkokban is a vastagabb deszka és rönk változatokat. Ritkán tetőt is építenek fölé, ami az árnyékolást és az eső elleni védelmet szolgálhatja. Elhelyezésüket tekintve érdemes a padokat nem közvetlenül a földre helyezni, innen ugyanis magukba szívják a nedvességet. Inkább valamilyen stabil kő vagy betonalapra tegyük őket.

Fém padok:

A környezetből kicsit kitűnhet az anyaga miatt, de különböző színre lefestve ezeket a hatásokat tudjuk tompítani. Kemény, tartós vázszerkezet jellemzi őket, nem igényelnek nagy odafigyelést, az eső sem tesz kárt bennük és UV állóak. Ha valamilyen festékkel színezzük őket akkor azok egy idő után felválhatnak, ezeket némi csiszolás után ki lehet javítgatni vagy újrafesteni. Jól megmunkálható anyag, gyönyörű díszítéseket, motívumokat tudnak hajtani fémből.

A csővázas fajtákat előszeretettel használják látogatóktól zsúfolt helyeken nagy teherbírásuk miatt. Hátránya, hogy az esőtől rozsdásodhat, továbbá ráülve ha az idő hűvösebb akkor hideg érzetet kölcsönöz, ha pedig tűz a nap akkor könnyen átforrósodhat, így érdemes rá használni valamilyen párnás textíliát.

Kattintson ide kerti pad kínálatunkért!

Műanyag padok:

Olcsóbb megoldás, mint az előző két típusú pad, viszont tartósságát nézve ez áll a lista végén. Hátránya, hogy könnyen törik, teherbírása meglehetősen korlátozott és az élénk színét is hamar elveszti az UV sugárzásnak köszönhetően.

Vannak viszont újrahasznosított műanyagból készült kerti padok, ezeknek már erősebb az anyaguk, és valamivel esztétikusabbak is.

Kezelést viszont egyáltalán nem igényel, tisztítása is rendkívül egyszerű, mindössze csak víz kell hozzá és némi mosószer. Elhelyezését tekintve fontos tulajdonsága, hogy egymásba rakhatóak, ha esetleg több is van kertünkben, így nem foglalnak sok helyet sem.

 

Kevert anyagból készült padok:

Készülhetnek fából és fémből, fémvázas rattan padok, épített padok téglából fa ülőfelülettel vagy a beton és fa kombinációja, de készülhetnek kőből is. Itt külön-külön kell odafigyelni az elemek karbantartására, megnézni, hogy az adott anyag milyen odafigyelést igényel, de a végeredmény nagyon mutatós lehet, s kertünknek jelentős dekorációs elemei lehetnek.

Elhelyezésük a kertben:

Fontos, hogy megfelelő helyre rakjuk a padunkat. Egy jól megválasztott területtel a kertben szépen ki lehet hangsúlyozni a pihenő helyet, sokan a kis kerti tavuk mellé helyezik, ahol tudják hallgatni a víz csobogását, vagy a kis virágos kertek mellé, ahonnan tökéletes a kilátás az ágyásra. Lehet továbbá az úgynevezett központi helyekhez tenni, ahol általában sok időt töltünk. Asztalokkal kiegészítve akár étkezni is lehet körülötte.

Ha el szeretnénk vonulni és nyugalomra vágyunk akkor a padot is olyan helyre kell tennünk, ahol ez lehetséges. Kiválóan alkalmazhatjuk kerti dekorációs elemként, az interneten több oldal is foglalkozik lakás, kert berendezésekkel, s ezekből nagyon jó ötleteket meríthetünk az elrendezésekre. Sarkokat alakíthatunk ki, növényekkel, paravánokkal elszeparálhatjuk a részlegeket, kerti világító eszközökkel emelhetjük ki és tehetjük még hangulatosabbá.

A kerti pad megtalálható majdnem minden kertben, de akad ahol több is, a kert nagyságától függően. Fontos részét képezik a kertnek, gyakran használjuk őket, ezért érdemes kényelmes, tartós darabokat választani. Vannak akik inkább csak díszítő elemként tekintenek rá és vannak akik a kertben töltött időt valahol megpihenve szeretnék tölteni. Ma már lehetséges mindkét funkció ötvözése is, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kültéri padot.

 

Tekintse meg webáruházunk kerti pad kínálatát >>>